Tässä nyt tämä kakku minkä lupasin:

2052070.jpg

Suklainen juustokakku:

Pohja

150 g kaurakeksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte

5 liivatelehteä
200 g Fazerin Marianne suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(esim. Philadelphia)

200 g ranskankermaa 
2 rkl sokeria
1 prk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
3 rkl appelsiinimehutiivistettä

Koristeeksi 

50g taloussuklaata 

 

Keksimuruista kakkupohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm).Sujauta kaurakeksit tilavaan muovipussiin ja murskaa keksit työpöytää vasten kaulinta apuna käyttäen. Hölskyttele välillä pussin sisältöä ja tarkista, että kaikki keksit hienontuvat.

Kumoa keksimurske kulhoon ja sekoita joukkoon sulanut,jäähtynyt voi.Voin sulattaminen käy kätevästi mikrossa sulatusteholla. Muista kupu,sillä rasva roiskuu helposti ja sotkee mikron sisätilat.Painele keksiseos lusikan selällä vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.


Pane nyt kakkuun tarvittavat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 15 minuutiksi.

Sulata suklaa

Sekoita huoneenlämpöiseen tuorejuustoon ranskankerma ja sokeri. Kääntele joukkoon sulanut, vähän jäähtynyt suklaa.

Vatkaa vaniljakastike kovaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Korkea ja kapea kulho nopeuttaa vaahtoutumista.

Poimi liivatelehdet kylmästä kylvystä. Laske,että löydät yhtä monta kuin olet kulhoon laittanut. Pehmennyt, läpinäkyvä lehti jää helposti huomaamatta, ja jos kakusta jää lehti tai pari puuttumaan, ei seos hyydykään kunnolla.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste. Kuumenna appelsiinimehutiiviste mikrossa tai liedellä höyryävän kuumaksi, melkein kiehuvaksi, ja sekoita liivatelehdet nesteen joukkoon. Lehdet liukenevat välittömästi. Jos neste ei ole riittävän kuumaa, liivate jää kokkareiksi ja jos neste kiehuu, voi liivate menettää hyytymiskykynsä. Anna liivateseoksen jäähtyä hetken aikaa ja kaada se sitten ohuena norona suklaa-tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Kääntele vielä vaniljavaahto varovasti suklaaseokseen. Kaada täyte vuokaan, tasoittele ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2–3 tuntia tai seuraavaan päivään. Hyytyminen nopeutuu, kun annat sille pikastartin ja panet vuoan ensin vartiksi pakastimeen. Jatka hyydyttämistä jääkaapissa.

2052090.jpg

Tässä vielä lähempi kuva ruuveista..

2052093.jpg

Sain tosi paljon kehuja tästä kakusta, ekaa kertaa tein juustokakkua ja itsekkin olen tyytyväinen. Sain jopa tilauksen, 2 viikon päästä täytyy olla yksi tälläinen kakku tehtynä.

 

Kakun ohje on maku.fi sivuilta minä käytin eri suklaata kuin ohje sanoi.